Körplåt

Viktig detalj för alla festivalgeneraler: körplåt

Viktig detalj för alla festivalgeneraler: körplåt

editorial

Håll alla tummar. Förhoppningsvis kan vi i Sverige äntligen se fram emot många långa somrar av festivalbesök och konserter. Kanske är det dags för dig att arrangera en själv? Hör efter med din kommun om de är intresserade av att hyra ut stadens stora fält till din alldeles egna festival.

Det innebär massor med musikglada människor på samma plats. Lera och gräs i en enda röra. Lite slitage på gräsmattan får kommunen allt tåla. Men tänk på en sak. När du ska bygga upp scener och transportera tung utrustning kommer du behöva ordentligt med körplåt – till exempel från: http://www.steelproab.se/

 

Förbli vän med kommunen – kör inte sönder deras gräsplan

Du vill ju kunna göra den här festivalen till en återkommande tillställning, eller hur? Då gäller det att inte göra sig alltför osams med kommunen. En sönderkörd gräsplan är svindyr att åtgärda. Även om kommunstyrelsen ser genom fingrarna och inte kräver någon återställning kommer de knappast låta dig köra sönder den igen nästa sommar.

Du kan heller inte räkna med att transportörer av utrustning, scenteknik eller band själva kommer ordna med körplåt och annat som behövs för att köra fram till scenerna. All sådan logistik måste du som arrangör fixa. Det är en hel del att tänka på när man är festivalarrangör.

 

Körplåt

 

En stor festival fixar man inte alldeles ensam

Det är inte att rekommendera att du genomför hela festivalen själv. Sno i stället ihop ett lag med festivalgeneraler, som kan planera och delegera lämpliga uppgifter till andra. Säkert finns det många ungdomar i din kommun som gärna ställer upp och jobbar mer eller mindre gratis.

Festival-Sverige har haft det kämpigt de senaste åren. Men nu är tiden kommen för en riktig gräsrotsrörelse i stil med hur Hultsfred och Emmaboda en gång startade. Se bara till att din gräsrotsrörelse tar god hand om själva gräset.