Akuttandvård odenplan

Vid värk eller skadade tänder går det att söka akuttandvård på Odenplan

Vid värk eller skadade tänder går det att söka akuttandvård på Odenplan

Det är viktigt att gå till tandläkaren på regelbunden basis om man vill säkerställa god tandhälsa, men det är ännu viktigare att besöka tandläkaren om det är något som inte står rätt till. Har man till exempel svår tandvärk eller har skadat en eller flera tänder så bör man söka vård snarast möjligt. Ju tidigare man får hjälp att åtgärda problemet desto tidigare blir man av med obehaget och det kan dessutom innebära ett mindre ingrepp om man söker vård i tid. Över hela landet finns tandläkarmottagningar som kan hjälpa vid akut behov av tandvård.

När det gör ont

Tandvärk är något som kan uppstå av flera orsaker, ofta handlar det om en infektion. Det är alltid viktigt att söka akut hjälp vid svår tandvärk för att kunna ta reda på vad som orsakar smärtan samt börja behandla problemet. Tandvärk är inget som går över bara sådär, så det finns ingen anledning att dra ut på lidandet onödigt länge. Tandvärk kan också påverka otroligt mycket i vardagen, såsom att det blir svårare att tugga, borsta tänderna och sova. Det kan i sin tur leda till att man får svårt att fungera normalt och sköta sina vardagliga sysslor.

När tänderna blivit skadade

Har man slagit ut hela eller delar av en tand är det väldigt viktigt att uppsöka vård snabbt för att undersöka skadan samt öka chanserna för att tanden går att rädda. Har man till exempel slagit ut en hel tand så är det mycket viktigt att skydda roten, har man tur så går det nämligen att sätta tillbaka tanden igen. Bästa sättet att förvara tanden är att skölja av den och ha den i munnen till dess att man är hos tandläkaren, antingen genom att sätta tillbaka den på sin plats eller lägga den under tungan.

Finns behov av akuttandvård i Stockholm så kan man gå in på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar och boka en tid hos en erfaren tandläkare på Odenplan.