Bare Minerals Complexion Rescue

Välj foundation

image

Det kan vara knepigt att hitta rätt foundation, inte minst på grund av att det finns så många olika sorter. Flytande, i pulverform, som mousse och så vidare och alla ska appliceras på olika sätt så det gäller att hitta det som passar ens egen hy. Därmed är det viktigt att i första hand reflektera över vilken hudtyp man har. Torr, fet eller kanske blandad? Med en torr hy behöver man en foundation som är återfuktande, som till exempel Bare Minerals Complexion Rescue, för att huden inte ska torka ut ytterligare. Den typen av foundation är täckande och är lätt att applicera med hjälp av fingrarna eller en borste.

För att välja rätt foundation är det också viktigt att fundera över vilka egenskaper det är man är ute efter. Vill man ha en som ger en mer matt finish åt huden, som ger lyster eller som täcker över finnar och andra ojämnheter? Och ska den vara vårdande och återfuktande eller dämpa ned en redan fet hy? Det bästa är att skriva upp en lista på vilka egenskaper man vill ha och därefter börja leta efter den sort som skulle passa en bäst. Många foundations innehåller dessutom en blandning av alla dessa egenskaper och kan fungera både som dagcréme och solkräm utöver att det är en foundation.

Ett sätt att kolla vilken färg som passar en bäst är att titta efter vilken färg blodådrorna på ens handleder har. Om de är åt det mer gröna hållet bör man välja en foundation i en varm ton, om de är blåtonade bör man ha en kall ton och är de både gröna och blåa bör man välja en mer neutral ton. Det kan vara svårt att hitta den rätta tonen, men det är alltid värt att lägga ned tid på att hitta den rätta sorten.