konstgräs

Konstgräs ger många möjligheter

Konstgräs ger många möjligheter

editorial

Det är lätt att tänka sig hur härligt det skulle vara att ha gräs året om. Har man anlagt en gräsmatta som består av konstgräs är det inte längre en dröm. Här kan man verkligen njuta av en utsikt med grönt och skönt. För att inte tala om hur det känns att sätta ner fötterna i gräset.  

Att lägga konstgräs på idrottsplatsen är en riktigt bra idé. Då behövs inget arbete för att klippa det i tid och otid. Deltagarna kan ägna sig åt fotboll dagarna i ända. Men det går att ha gräset på andra ställen än fotbollsplaner. Parker, lekplatser, trädgårdar och skolgårdar är bra exempel på sådana platser.

Skötsel av konstgräs 

Trots att man slipper klippa gräset när man anlagt konstgräs är det ändå lite underhåll som krävs. Vissa delar ska skötas om dagligen, medan andra sköts om en gång i veckan. Vissa saker behöver göras en gång i månaden. 

Det är den bistra verkligheten att inget sköter sig självt. Som tur är finns det flera butiker som har de ultimata redskapen för att kunna sköta om ditt konstgjorda gräs. Det som krävs är att man borstar var sjunde dag. Samtidigt är det då viktigt att kontrollera att linjerna inte borstas bort. 

 

konstgräs

 

Mer skötsel och tips

Ett effektivt sätt att få bort alla löv som envisas att flyga runt på en gräsplan är att blåsa bort dem. Det görs bäst med en lövblåsare. Har man inte det kan en lövuppsamlare fungera bra. Underlåter man att ta bort löven kan det börja växa mossa på den konstgjorda gräsplanen. 

Är det vinter och snö får man ta till en snöslunga. Det går även att använda en snöplog. Då ser man till att plogen inte går ända ner. Ungefär två centimeter från gräsytan kan plogen repa av snön. Då funkar det som bäst.