Dubbel altandörr

Inne blir ute med dubbel altandörr

Inne blir ute med dubbel altandörr

Att ha en altan till sin bostad ger ett ökat livsvärde. Det suddar även ut gränserna för vad som är inne och vad som är ute. Allt från att låta dörren stå på glänt och lufta lite till vidöppet där man släpper in alla dofter, allt ljus och alla ljud!

Det är en ljuvlig tid när dörrarna är öppna och man bara vandrar mellan inne och ute. Barnen springer barfota, humlorna surrar och solen skiner! Alla måltider äts ute, man bara bär ut mat och porslin.

Öppna upp pardörrarna till utelivet!

För att få ett bra flyt mellan inne och ute gäller det att välja rätt dörrar. För altaner finns det flertalet olika dörrar att välja mellan. En enkel altandörr är nog det vanligaste, men även skjutpartier kommer mer och mer. 

Att ha dubbla altandörrar öppnar verkligen upp och ger ett gott välkomnande intryck. Den diffusa gränsen mellan inne och ute ökar ännu mer med två altandörrar. Att ställa upp dem på vid gavel och möta den ljuva morgonen och inte stänga dem förrän sena kvällen är en ljuvlig syn. Man verkligen både bjuder in och öppnar upp!

Måttanpassade dörrar är en självklarhet!

När man köper en altandörr dubbel från https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr är den antingen i 2- eller 3-glasfönster. Vilket man än väljer är u-värdet lågt enligt Energimyndighetens standard så att de är bra isolerade även vintertid. Alla hus ser inte likadana ut så givetvis kan man beställa måttanpassade dörrar för den öppning man har. 

Har man tanken på att välja en helglasad altandörr är det viktigt att man väljer att ha härdat glas i fönstren. Det finns regler om personskydd hos Boverket där detta är bestämt. Om man har glas som sitter lägre än 60 centimeter ovanför golv invändigt eller utvändigt så är härdat glas ett måste. Vilken altandörr väljer du?