bilverkstad

I Gävle finns det flera bra bilverkstäder

I Gävle finns det flera bra bilverkstäder

Det är viktigt att man lämnar sin bil på service i tid. Många tror att de måste lämna bilen på en märkesverkstad av det bilmärke som de har för att garantin ska gälla. Så är det inte alls. Man har rätt att själv välja bilverkstad. Det finns exempelvis en bilverkstad i Gävle som servar alla slags bilmärken. Till exempel Volvo, SAAB, BMW, Ford; Audi, Citroën, Fiat. 

Många gånger är märkesverkstäderna dyrare än de fristående verkstäderna. Så det finns all anledning att själv välja bilverkstad. För att man inte ska missa att utföra bilens service när man ska gäller det att boka tid på en verkstad i god tid. Detta då många bilverkstäder snabbt blir uppbokade. Annars riskerar man att inte hinna utföra servicen inom utsatt tid. Något som gör att bilens värde minskar och att garantin kanske inte kommer att gälla. 

Se till att få alla stämplar i serviceboken

Priserna mellan de olika verkstäderna varierar en hel del. Via de olika verkstädernas hemsidor brukar man enkelt kunna se priser eller skicka en prisförfrågan. Det går även att boka tid online. När man lämnar in sin bil på verkstaden ska man se till att man får ett kvitto på att bilen är inlämnad. Man ska också få en offert där det står vad som ska göras på bilen samt vad det kommer att kosta och när den ska vara färdig. Det är viktigt att man inte glömmer att ge serviceboken till mekanikern. 

Vad händer om verkstaden skulle upptäcka andra fel när de utför servicen? Då måste de först få den ökade kostnaden godkänd innan de kan reparera bilen. Det är därför det är så viktigt att man även ger sitt telefonnummer när man lämnar in bilen. När man sedan hämtar ut bilen ska man kolla så att man har fått alla stämplar som man ska ha i serviceboken.