ljus

Gult ljus till vitt dagsljus

Gult ljus till vitt dagsljus

Länge var LED-lampan avskydd på grund av sitt kalla och tråkiga sken och det var många som länge vägrade byta ut glödlampan. Så är det inte idag då det finns LED-lampor i alla möjliga färgtemperaturer att tillgå. Från varmt gult ljus som för tankarna till stearinljus, till praktiskt neutralt vitt ljus i samma färgtemperatur som vanligt dagsljus. Dessutom har lamporna blivit billigare vilket också gjort att folk allt snabbare byter ut dem. Att de också har längre livslängd än andra lampor och dessutom även är energieffektiva är ytterligare en fördel som är svår att motstå. 

 

LED-lysrör för arbetsplatsen

En LED-lampa förbrukar ungefär åttio till nittio procent mindre energi än både halogen- och glödlampor. Visst är LED-lampan fortfarande dyrare än de andra lamporna, men man tjänar snabbt in de pengarna eftersom den är så energisnål och hållbar. Speciellt industrier och företag som ofta använder lysrör har stora pengar att tjäna in genom att byta till led lysrör. LED-lampan genererar inte heller så mycket värme som andra typer av lampor gör vilket även skapar ett bättre inomhusklimat på arbetsplatsen. Man slipper också mörka fläckar i taket, något som andra lampor ofta ger då de blir så varma.

 

 

Det mest miljövänliga ljuset

Idag har de flesta företag även ett miljötänk i sin organisation. Att då se över sin belysning och byta till miljövänligt LED-ljus är nästan ett måste. Det är lampornas långa livslängd och att de är så energieffektiva som gör dem till det mest miljövänliga alternativet. Vill man ha hjälp med att byta ut sina lampor till LED ljus finns det företag som är specialiserade på detta. Beroende på verksamhet och var i organisationen lamporna ska användas anpassas både styrka och färgtemperatur så att man får både ett praktiskt och vackert ljus som är väl anpassat för det som det ska användas till.