säng

Godnatt och sov gott

Godnatt och sov gott

Det bästa man kan göra för att uppskatta en skön säng är att sova utan en. Alla som till exempel har varit ute och vandrat, gärna i kyla, och sovit i tält vet vad detta handlar om.
Okej, det är förvisso skönt att krypa ned i en sovsäck på ett liggunderlag efter en hård dags vandring. Det är som en en belöning i sig själv. Men den riktiga belöningen väntar när man väl kommer hem och får lägga sig i sin säng.
Det är få saker som slår den där känslan av att sträcka ut sig första natten efter att ha varit ute. Det är nästan som om att det värker lite i kroppen, så skönt är det faktiskt.

Lite lidande, även roligt lidande som att vandra, är således bra för oss människor. Det får oss att uppskatta alla de där sakerna som vi tar för givna i vår vardag. Att utöva lite återhållsamhet med bekvämligheten är en konstform i dagens väldigt bekväma västvärld, men det är också en belönande konstform.

För det är ju kontrasterna som skapar dynamiken i livet. Att bara göra samma sak hela tiden är ett väldigt effektivt sätt för att få allt att kännas tråkigt och platt. Men livet är ju en oändlig meny av möjligheter – och det är upp till oss att välja vilka vi vill sträva efter.

På tal om att välja så hittar du ett stort urval av sängar på battrenatter.se. För visst kan det vara så att vi glömmer att uppdatera våra sovmöbler. Precis som allt annat så har de en begränsad levnadstid och behöver bytas ut då och då.
Annars så risker vi att göra våra kroppar en otjänst. Med tiden blir nämligen sängarna formade efter våra kroppar och erbjuder inte längre samma stöd som de en gång i tiden gjorde.