hyra ut din bostad

Det kan vara bättre att hyra ut din bostad istället för att sälja den

Det kan vara bättre att hyra ut din bostad istället för att sälja den

Som ägare av en lägenhet i något av storstadsområdena Stockholm eller Göteborg kan det kännas motigt att göra sig av med sin bostad. Många söker sig just nu ut till mindre städer och landet för att få mer plats och vara närmare naturen, men vad händer när pandemin är över och du återigen kan njuta av allt en storstad har att erbjuda? Då kanske den lilla orten känns alldeles för öde och tråkig.

Det är inte bara under en pandemi som det kan bli aktuellt att flytta från sin bostadsrätt, du kanske vill prova flytta ihop med din partner eller så kanske du fått jobb eller ska börja studera på en annan ort. Det som kan kännas tryggt att veta är att du inte måste sälja din lägenhet det första du gör, genom att istället hyra ut din bostad är det möjligt att först känna på det nya livet innan du tar det stora steget och säljer, eller helt enkelt ångrar dig och flyttar tillbaka. 

Ta hjälp med uthyrningen

Det kan dock kännas lite läskigt och väldigt krångligt att hyra ut sin lägenhet. Hur hittar man en pålitlig hyresgäst, hur hög hyra är rimlig att ta och vilka papper behövs skrivas under för att det ska bli en trygg affär? Passion for Homes är ett företag som kan underlätta en uthyrningsprocess och hjälper till med allt som kan kännas besvärligt eller till och med läskigt. Det är ett företag som sedan 2013 specialiserat sig på uthyrning av privatbostäder i Stockholm och Göteborg. 

Målet för Passion for Homes är att para ihop rätt hyresgäst med rätt bostad. De sköter visning av bostaden och länkar samman hyresvärdar med rätt hyresgäster på ett tryggt och säkert sätt. De upprättar även hyresavtal, gör bakgrundskoll på hyresgästen och när det är dags för inflytt hjälper de till att inspektera bostaden samt överlämnar därefter ett komplett inspektionsprotokoll till både hyresvärd och hyresgäst. Det kan man kalla tryggt och smidigt!