Konferens

Välplanerade konferenser i rätt miljö

Välplanerade konferenser i rätt miljö

Om man ska anordna en konferens så är bland det viktigaste att tänka på för att lyckas planeringen. Att lägga tid och resurser på planering kan vara det som avgör hur minnesvärd och produktiv konferensen blir. Riktigt stora konferenser kan behöva år av planering och förberedelser men de allra vanligaste företagskonferenserna kräver inte så lång framförhållning. Det man bör tänka på är hur många som ska delta, om det finns speciella behov som till exempel funktionsnedsättningar eller allergier och vad krävs det för teknik. Planerar man att alla ska sitta samlade hela tiden i samma lokal eller ska det arbetas i grupper så att det även krävs mindre rum i tillägg. Behövs det teknik som till exempel skärmar, högtalare och mikrofoner, eller är det en liten grupp som inte kräver mer än papper, penna och en stol att sitta på. Det viktiga är man tänker efter vilka behov företaget har, sedan finns det professionella personer som kan hjälpa till med resten.

På Folk Mat & Möten finns personal som har lång erfarenhet av planering och genomförande av möten och konferenser. Där finns lokaler som tar från 6 personer ända upp till 200 deltagare och målsättningen är att möta varje företags olika behov och önskemål. Folk Mat och Möten är perfekt om man vill lägga sin konferens i Malmö då det ligger centralt med busshållplats utanför entrén samt bara några minuter från centralstationen.

Det är viktigt att komma ihåg att planera in pauser under hela konferensen. Energi nivån går upp och ner, därför är det viktigt med riktiga måltider och kortare fika pauser eller varför inte promenader däremellan. På Folk Mat och Möten finns en meny som är baserad på säsong med råvaror producerade i regionen. Det ligger även mycket fokus på att minimera matsvinn och miljöpåverkan. Exempelvis så bakas brödet som serveras i restaurangen i det egna bageriet, så vad sägs om knäckebröd bakat på kaffesump?