ridlektioner

Upptäck Sverige från hästryggen

Upptäck Sverige från hästryggen

Många av oss har under de senaste åren känt en dragning ut till skog och fält.
Därute, under trädkronor och bland ängar och bäckar, hittar vi något som vi trodde att vi hade tappat bort. En sorts lugn och en acceptans av tillvaron som den är. 
När vi inte längre har tillgång till enorma mängder stimulans genom våra skärmar är det som om att något vaknar till liv i oss. Till en början blir det ofta stressigt – vi vill liksom fly från känslan. Det känns tråkigt och rastlöst. Låter vi oss själva att vila i denna känsla så kan vi efter en tid upptäcka att det finns ett djup däri som inbjuder till acceptans.

Att bara sitta på en stubbe och njuta av tillvaron är en gåva till oss själva. Plötsligt upplever i vår omgivning på dess egna villkor. Vi kan höra den eviga konsert som pågår uppe bland grenar och nere bland blommorna.

Därför är det inte så konstigt att vandringen, denna forna folkaktivitet, åter har blivit något som många av oss ägnar oss åt. Att transportera sig enbart med hjälp av benens hjälp är vår mest grundläggande rörelse. Kombinera detta med möjligheter till övernattning och matlagning så har du en praktisk semester som du kan bära i en ryggsäck.

Den som vill transportera sig längre sträcker dras ofta till cykeln. Men varför inte också byta ut järnhästen mot en faktiskt häst? Hästar var trots allt det första fordonet (ursäkta uttrycket) i många delar av världen. Genom att ta ridlektioner i Stockholm kan du själv upptäcka hur det är att färdas fram på detta ståtliga djur.

Varför inte leka cowboy på de svenska vidderna och upptäcka vårt fantastiska land från hästryggen? I dessa tider när vi allt oftare semestrar hemmavid, i Sverige, så kan detta bli ett riktigt äventyr i sommar.