polerskivor

Så använder du polerskivor

Så använder du polerskivor

En polerskiva är en sådan sak som är svår att veta vad det är om man inte har stött på föremålet tidigare. Själva namnet ger liksom inga ledtrådar om vad det skulle kunna vara för någonting. Eller, det är väl egentligen inte helt sant. “Poler” kommer naturligtvis från verbet “polera”. Det betyder att putsa, göra rent, försköna eller på något annat sätt göra ett objekt mer tilltalande. Det känner du förstås till. 

Även den andra delen av ordet, “skiva”, är inte obekant. Men just den delen av ordet kanske kan vara svårare att sätta i rätt sammanhang. Polerskivans skiva är varken en ostskiva eller en kräftskiva. Däremot är den faktiskt ganska lik en CD-skiva. Åtminstone till utseendet.  

Själva skivdelen i polerskivan är nämligen cirkelformad, precis som den skivan du stoppar i stereon. Nu har du fått ganska många ledtrådar. Polerskivan är alltså en rund skiva som används för att putsa på objekt och göra dem blankare och finare. 

 

 

Putsar bilens yttre

Men vad putsar man egentligen på med en polerskiva? Och hur ska de användas? Sakta i backarna. Det är förståeligt att du har många frågor, men du får ta en fråga i taget. På den första frågan är svaret metaller i allmänhet, men bilar i synnerhet. Det finns inte en verkstad eller knappt ens ett privat garage där det inte ligger åtminstone en polerskiva på hyllan. Alla som bryr sig om sin bil borde äga en polerskiva för att ta hand om bilens yttre. 

Så, nu till frågan om hur polerskivor används. Det vanligaste är att du fäster dem i en borrmaskin. Då får du en oerhörd kraft i själva polerandet. Det går inte att jämföra med om du skulle putsa för hand. Det vore skilda världar. Och du, en sak till när du ändå är på tråden angående polerskivor. Glöm inte rengöra dem efter du använt dem.