sexleksaker

Rengöring av sexleksaker i olika material

Rengöring av sexleksaker i olika material

Sexleksaker ger väldigt mycket njutning och har man hittat den rätta kan man nästan bli beroende av den. När man hittat en favorit så vill man såklart att den ska hålla så länge länge som möjligt, därför är det viktigt att vårda den väl. Följer man rengöringsanvisningarna som finns med produkten när man köper den så kan det dröja länge innan man måste ersätta den med en ny. Har man inte kvar anvisningarna så kommer här några tips på hur man rengör sexleksaker i olika material:

Glas – En leksak i glas kan man rengöra med tvål och vatten, men man ska vara noga med att inte utsätta glaset för extrema temperaturer.

Hårdplast – Rengörs bäst med antibakteriell tvål och vatten, man ska aldrig koka en sexleksak av hårdplast.

Silikon – En leksak i silikon kan man antingen koka i 5-10 minuter eller tvätta med antibakteriell tvål och varmt vatten. Är det en vibrator så ska man inte koka den eftersom det kan förstöra vibrationsmekanismen.

Gummi – Gummimaterial är porösa och svåra att rengöra samt att deras sammansättning kan innehålla ftalater eller kemikalier som har visat sig vara skadliga för hälsan. Därför är det rekommenderat att använda kondom på produkter tillverkade av gummi.

Cyberskin och vinyl – Cyberskin är ett mjukt och poröst material som ofta används till dildos. Sexleksaker i cyberskin och vinyl rengörs med varmt vatten, låt de sedan lufttorka och strö på en liten mängd majsstärkelse för att undvika att de blir klibbiga.

Nylon – Selar och leksaker i nylon kan maskin- eller handtvättas, men tänk på att inte använda starkt tvättmedel.

Läder – Torka läderprodukter med en fuktig trasa eller använd rengöring som är anpassat för läder. Man ska vara noga med att aldrig blötlägga läder. Efter rengöringen kan man smörja in produkten med läderbalsam. 

Vill man veta mer om sexleksaker, jämföra olika produkter eller köpa en ny så kan man gå in på Lovebuddy.se.