pumpservice - pumpar Norrköping

Pumpar till ditt företag i Norrköping

Pumpar till ditt företag i Norrköping

Det är mycket som ska förflytta sig och ibland är det vätskor som ska från det ena stället till det andra, och det kan gälla tunn- eller trögflytande vätskor. För att göra det möjligt behövs det pumpar, av vilka det finns ett stort sortiment för olika behov. Ett företag med pumpservice levererar och installerar nya pumpar, och de hjälper även till med service av de befintliga pumparna.

Det finns en stort antal pumpar runt om i Sverige och det finns ett flertal pumpar i Norrköping, kanske du själv är ägare till en? Eller så funderar du på att införskaffa en ny pump eller flera till din verksamhet. Du kanske har frågor och funderingar på vad som är den bästa lösningen för just dig? Då är det en bra idé att kontakta ett företag med pumpservice. Där får du professionell hjälp om du har frågor och funderingar om vad som passar dig och ditt företag bäst.

En pumpservice kan installera pumpar som klarar av explosiva miljöer, hög viskositet, aggressiva kemikalier med fasta partiklar med mera. Sortimentet av pumpar är stort, det finns bland annat membranpumpar, doseringspumpar, magnetdrivna pumpar, pulverpumpar, kolvpumpar och pumpar för fett och olja. Det finns pumpar för alla olika behov. 

 

Vad används en pulverpump till?

För att transportera torra produkter behövs det en speciellt utvecklad pump med ett slutet system för att skapa en dammfri miljö. En pulverpump är lämplig för att transportera pulver och puder som till exempel kakao-, stärkelse-, protein- och mjölkpulver inom livsmedelsindustrin samt färgpigment och bindemedel inom färgindustrin. Med dessa pumpar kan du ersätta den manuella hanteringen av pulver och förutom att skapa en dammfri miljö, även minska den luftburna föroreningen.

 

 

Axeltätande centrifugalpumpar används i många branscher

Denna typ av pump används framgångsrikt inom olika branscher såsom galvanisering, bioteknik, vattenbehandling, mejeri, pappersbruk, livsmedelsförädling, farmaceutisk, oljeraffinaderi, kemisk och petrokemisk, textil och många andra.