Adrenal

Problem med binjuren

Problem med binjuren

Det finns en mängd symptom som nog många upplever ibland som trötthet, allmän värk i kroppen, magproblem eller sömnproblem. Men när detta pågår under en längre tid eller är återkommande, så kan det vara något som kallas adrenal trötthet, eller binjureutmattning. Detta är ett tillstånd som oftast orsakas av en långvarig stress och är ett tillstånd som är svårt att få bukt med om man inte tar hjälp. När den adrenala balansen inte fungerar som den ska så kan det även påverka blodtryck, hur kroppen omvandlar mat till energi, samt balansen av natrium, kalium och vatten i kroppen.

 

Kosttillskott

En möjlighet att återfå balans i binjuren är att tillföra ett kosttillskott som adrenal vilket består av frystorkad binjure från nötkreatur. Det är ett pulver som hjälper till så att den egna binjuren blir starkare och återfår sin ursprungliga funktion. Tillskottet av adrenal gör att motståndskraften ökar, man blir piggare och mindre påverkad av stress och både den fysiska och den psykiska prestationsförmågan höjs.

 

 

Hitta grundläggande orsaken

Även om kosttillskott kan hjälpa så är det viktigt att finna anledningen till att man hamnat i detta långvariga stresstillstånd. Orsaken kan finnas i nutid men det kan också vara något som hänt för länge sedan som man grubblar på eller som med tiden kommer ikapp som en baksmälla. Stress kan uppkomma vid ändrade levnadsförhållanden som en skilsmässa eller ett dödsfall. Det kan även bero på långvarig värk, relationer, arbetssituationen, närstående som mår dåligt eller långvarig brist på fysisk aktivitet eller dålig kosthållning. 

Kortvarig stress är inte farlig men det är när den blir långvarig eller permanent som den blir skadlig. Den adrenala funktionen har bland annat till uppgift att producera hormonet kortisol bland annat vid stress och träning. Men det är när kortisolnivåerna inte sjunker, eller är höga för länge, som det blir en skadlig påverkan på kroppen.