positioneringskuddar

Positioneringskuddar ger stadga

Positioneringskuddar ger stadga

Har man svårt att röra sig eller byta position i en fåtölj eller säng, är positioneringskuddar ett utmärkt hjälpmedel. Det kan göra mycket stor skillnad att ligga stadigt eller kunna sitta upp i en fåtölj eller rullstol. Man kan delta i fler aktiviteter och man får en behaglig vila där man kan få hjälp med att byta position ibland.

För den som hjälper till, som exempelvis en anhörig eller en personlig assistent, finns det utbildningar om hur man använder positioneringskuddar. Det är en trygghet för både den som vårdar och den som behöver kuddarna varje dag. Det ger tillvaron en extra dimension när man kan ha det lite bekvämare.

 

Att delta i fler aktiviteter

Utan positioneringskuddar kan det finnas risk att man ramlar åt sidan eller faller. Många som är skadade efter en olycka upplever en mycket större livskvalitet när de har fått sina positioneringskuddar. Det är lättare att välja aktiviteter, och det finns mycket mer man kan göra, eftersom man inte är så begränsad.

Att kunna sitta upp utan att riskera att falla, och att kroppen får det stöd som behövs, gör att man kan vara med i sociala sammanhang på ett helt annat sätt. Ett restaurangbesök, en biokväll eller en teaterpjäs kan liva upp de flesta, och man behöver inte avstå från sådant som är roligt.

 

 

Mer värdighet i sitt liv

Det ger trygghet och värdighet att kunna använda sig av positioneringskuddar. Man undviker liggsår och andra obehag genom att ha bra madrass och positioneringskuddar av olika slag. Det finns större chans till välbefinnande och att man har nytta av sin vila och sömn.

Det är också viktigt för psyket att man kan träffa sina vänner och delta på ett värdigt sätt i sammankomster och gemenskap. Beställ positioneringskuddar som en del av rehabiliteringen. Du hittar mer information på internet, och kontakta gärna leverantören.