ny glasvagn

Ny glasvagn gör arbetet säkrare

Ny glasvagn gör arbetet säkrare

editorial

Att arbeta med glas och glasskivor kräver speciell utrustning. Därför finns det också väldigt många bra vagnar, skärbord och andra specialtillverkade redskap som används. Företag som inriktar sig på glastillverkare och glasindustri vet att en välutrustad verkstad är en säker och lättarbetad verkstad och därför har de mycket att erbjuda som underlättar arbetet.

Glasskivor är tunga och hårda men ändå väldigt känsliga för stötar och repor. Därför måste man hantera dem med särskild försiktighet. Alla vet hur jobbigt det är med krossat glas och en liten spricka kan snabbt fortplanta sig och förstöra stora värden.

Men glas måste flyttas och transporteras, både inom avdelningar och till och med på byggarbetsplatser. Då behövs lättarbetade vagnar som säkert förflyttar glaset och gör det lätt att lyfta på och av. En ny glasvagn innebär säkrare och bättre transporter som gör arbetet lättare. Det finns i många olika utförande för att ge möjlighet till en bra arbetsmiljö och säker hantering.

 

image

 

Att välja en ny glasvagn kan göra arbetet mer effektivt

En bra glasvagn behöver vara mjukgående när den rullas, den ska rulla lätt och vara lätt att manövrera eftersom glasskivor är tunga. Det företag som inriktat sig på utrustning för glasindustri har lång erfarenhet av att konstruera vagnar som tillgodoser alla behov. 

Därför finns det minivagnar, profilvagnar och vagnar med gummihjul och broms. Alla vagnar är av högsta kvalitet eftersom de utsätts för tung belastning och ska hålla i många år. Att satsa på kvalitet gör också att om en vagn skulle bli skadad så går det att reparera den och de rätta reservdelarna finns tillgängliga.

En bra och genomtänkt konstruktion gör arbetet så mycket lättare och man slipper onödiga arbetsskador hos de som hanterar de tunga produkterna. Alla får fördel av att man kontaktar en leverantör som inriktat sig på verksamheten och vet vad som lämpar sig bäst.