växtbelysning

Med rätt växtbelysning går det att njuta av egenodlat året om

Med rätt växtbelysning går det att njuta av egenodlat året om

”Det är viktigt att äta sina grönsaker” är nog något som de allra flesta har fått höra under uppväxten och det med all rätt eftersom grönsaker är väldigt nyttiga för oss. Även kryddor är faktiskt något som är nyttigt att äta och kan ge stora hälsofördelar såsom bättre immunförsvar och mer energi. Det innebär att grönsaker och kryddor är något som vi bör välkomna i våra hem och använda i matlagning så ofta som möjligt. 

Det går att odla året om även i Sverige

Genom att odla sina egna grönsaker och kryddor kan man säkerställa att det inte blandas in några ämnen i processen som kan vara skadliga för människa, natur eller både och. Det kan dock vara lite svårt att odla året om i ett land som Sverige, det är nämligen inte många växter som trivs när vintern kommer och det blir mörkt och kallt. Det finns dock en lösning som kan ge växterna förutsättningar att gro och må bra även under vinterhalvåret, med rätt växtbelysning får de ljuset och värmen som de behöver. 

Hitta den belysning som passar bäst

Vilken belysning som är rätt beror på vad man ska odla samt vad man själv föredrar, men det finns några saker som kan vara värda att väga in i beslutet. Att använda sig av LED-belysning är fördelaktigt eftersom värmen som utstrålas inte är lika kraftig jämfört med belysning från exempelvis lysrör. LED-lampor förbrukar dessutom mindre energi vilket är bra för både ekonomi och miljö.

Det är också klokt att se till så att växtbelysningen har rätt styrka. Har man till exempel växter som tar upp en yta på en kvadratmeter så passar 100 Watt bra. Vid övervintring så kan det dock räcka med omkring 30-50 Watt för varje kvadratmeter. Hos LED MegaStore finner man ett brett urval av högkvalitativ och billig växtbelysning som hjälper till att hålla växterna vid liv året om.