Lasersvetsning

Lasersvetsing – både hållbart och vackert

Lasersvetsing – både hållbart och vackert

editorial

Trots att lasersvetsning har funnits under lång tid kan det kännas något futuristiskt när man tänker på vilka möjligheter den här metoden ger. Det finns en helt annan precision i lasersvetsen än en traditionell svets. Den är otroligt smidig och kan komma åt på betydligt fler ställen än vad andra svetsar kan göra. Den behöver heller inte komma åt från mer än ett håll. 

Lasersvetsen har en högre arbetshastighet och ger minimalt med värmepåverkan på materialet runt omkring. Detta gör att arbetet bevaras oförändrat och slutresultatet ser otroligt professionellt ut. Förutom det vackra slutresultatet finns det möjlighet att förena material som med andra metoder kan vara svåra att foga samman, till exempel koppar, titan eller aluminium. Det är också möjligt att arbeta på en mikroskopisk nivå. Med lasersvetsning utförs arbeten ner till bara någon μm. 

Fortfarande inte övertygad? Vad sägs om ett färdigt arbete utan oxidering och möjlighet till riktigt fina stumfogar eller överlappsfogar. Det finns helt enkelt inget som är för svårt för lasersvetsen. 

 

Lasersvetsning

 

Lämna ditt arbete till en kunnig hantverkare

Stå inte och svettas och kämpa med dina svetsfogar i onödan. Dåliga resultat som måste göras om och timmar med efterarbete för en yta du kan vara stolt över gör ingen glad. Lämna dina arbeten till ett proffs och låt det bli klart på nolltid, med ett slutresultat att njuta av. Surfa in på https://www.lasertechyag.se/tjanster/laser/lasersvetsning.html och titta på bilder och exempel från tidigare arbeten. Har du frågor och funderingar hör du av dig via formuläret på hemsidan. 

Med den tid du slipper lägga på svetsning kan du putsa vidare på andra detaljer så att hela din färdiga slutprodukt har samma höga standard som den lasersvetsningen levererar. Och du, lasersvetsen klarar även ett större arbete. Så tänk inte att det inte är för dig om du behöver fixa med bilen eller något annat med mer rejäla mått.