Bare Minerals Complexion Rescue

Hygienrutin med smink

image

Även om det inte är nödvändigt att sminka sig varje dag så är det en rutin som många följer och tycker är kul. För med smink kan man göra enormt mycket för sitt utseende och det är roligt att kunna förändra sig från dag till dag. Liksom allt man använder dagligen så blir det förr eller senare smutsigt, men många kanske inte tänker på att även ens sminkprodukter behöver bytas ut eller rengöras.

Smink av märket BareMinerals Complexion Rescue till exempel innehåller mineraler som är bra för huden, men även sådana produkter har ett bäst före datum. Sköter man inte om sitt smink noggrant kan det dessutom riskera att bli dåligt i förväg. Att ta hand om sitt smink förlänger livstiden på det och minskar också risken för att det bildas bakterier och annat. Varje gång man har använt en av sina sminkprodukter bör man vara noggrann med att stänga igen den ordentligt. Man bör också använda olika borstar till puder, ögonskugga och rouge, då det annars kan leda till att man får infektioner eller onödiga finnar. Använd i den mån det går sminkprodukter som har en pump och inte kräver att man stoppar ned fingrarna för att applicera.

Tänk också på att aldrig låna ut smink till någon, inte ens till din tvilling, då ni har olika bakterier och kan smitta varandra med virus. Likaså om du själv har varit sjuk och använt sminket så bör du inte använda det igen när du blivit frisk. Ta för vana att rengöra alla sminkprodukter och borstar en gång i veckan. Det kan kännas tråkigt i början men att råka ut för en infektion är ännu tråkigare, särskilt när det enkelt kan undvikas. Var särskilt noga med hygienen om du använder kontaktlinser då du har en ökad risk att drabbas av ögoninfektioner.