parfym på nätet

Hitta din signaturdoft

Hitta din signaturdoft

Kanske har du någon gång mött en människa vars doft du lagt på minnet och därefter nyfiket försökt lista ut vad det var. En parfym kan vara en del av en identitet och den påverkar hur andra ser oss. Det finns parfymer i alla möjliga typer av dofter för alla möjliga tillfällen. Från söta och fruktiga till muskiga och kryddiga toner. Parfymer som passar bäst till vardags och parfymer som lockar till dans. Det är inte alltid lätt att hitta rätt i parfymdjungeln. På nätet finns ett varierat utbud av parfymer: https://www.coolpriser.se/shop/frontpage.html.

 

Toppnoter, hjärtnoter och basnoter

Det du känner så fort du sprayar en parfym är det som kallas för toppnot. Det är den som skapar det första intrycket, och den försvinner efter ungefär en kvart. Toppnoten doftar oftast lätt och friskt, till exempel citrus. När toppnoten försvinner träder hjärtnoten in. Hjärtnoter är kända för att vara runda och fylliga, exempelvis apelsin och ros. Sist men inte minst har vi basnoten. Den ger tillsammans med hjärtnoten parfymen djup. Här hittas ofta tyngre dofter, inte sällan trädofter eller mysk och vanilj. Basnoten kan dröja sig kvar länge på kläder och hud.

 

 

Hur länge håller doften?

Om du vill ha en parfym som ska dofta länge och intensivt ska du satsa på en EdP, eller Eau de Parfume. Som den mest populära varianten har den en väldigt hög doftkoncentration som håller i ungefär 5 timmar. Till vardags kanske du nöjer dig med en något lättare variant, då kan en EdT (Eau de Toilette) passa bättre. En EdT doftar i cirka 3 timmar. Slutligen finns EdC (Eau de Cologne) som är en än mildare variant som behöver appliceras på nytt om man vill att doften ska vara länge. På nätet kan du hitta dess varianter och fler, beställ hem din signaturdoft redan idag.