målare göteborg

Förändra ditt hem med hjälp av duktiga målare i Göteborg

Förändra ditt hem med hjälp av duktiga målare i Göteborg

Ibland får man känslan av att man önskar en förändring i hemmet. Det kan vara allt från att möblera om ett rum till att dra igång ett renoveringsprojekt. Ett sätt som kan ge riktigt stor effekt utan att det behöver kosta en förmögenhet är att måla om. Nya spännande färgkombinationer kan liva upp ett annars intetsägande rum precis som att härliga varma kulörer som för tankarna till naturen kan ha en riktigt rogivande effekt. Det gäller helt enkelt att hitta det som passar en själv. 

Använd färgerna rätt

Då man väljer färg kan det vara bra att inte använda sig av allt för många i ett och samma rum, max 5 olika kulörer är ofta en bra tumregel. För att få en bra balans på färgerna i rummet så kan man gå efter 60/30/10+S regeln. Där står 60 för själva basen i rummet som då ska finnas på 60% av ytorna, 30 står för att 30% av rummet ska bestå av accentfärger (här kan det handla om till exempel stora möbler och exempelvis en fondvägg).

10 handlar om mindre accentfärger som används på inredningsdetaljer såsom kuddar, vaser och gardiner. Slutligen så står S:et för svart, rum bör innehålla svart för att skänka kontrast och framhäva de andra färgerna i rummet. 

Få ett riktigt professionellt resultat

Det är bra att fundera över vilka färger man önskar och tycker om, men det absolut tryggaste kan vara att ta hjälp med både färgval och genomförande för att säkerställa ett snyggt resultat. För den som behöver hjälp i Göteborgstrakten så kan GEMAB Måleri AB stå till tjänst. De kan hjälpa till med allt från målning, tapetsering, fönster- och snickerimålning till val av kulörer. Anlitar du GEMAB får du målare med gedigen utbildning samt lång erfarenhet där målaryrket gått i arv inom företaget. Mer information hittar du på https://www.gemab.eu/.