avloppsanläggningar

Ensamhet, stillhet och ett hus som kräver en enskilt avloppsanläggning

Ensamhet, stillhet och ett hus som kräver en enskilt avloppsanläggning

editorial

Visst kan det vara skönt att bo lite avskiljt och inte behöva tänka så mycket på att störa några grannar. Sverige är trots allt ett stort land med många mil av ytor där det inte finns några människor inom synhåll. De flesta av oss är nyfikna på att besöka sådana här plats någon gång i livet – att verkligen känna tomrummet omkring oss.
Andra kanske har en stuga som ligger en bit bort från allt annat medan vissa faktiskt även alltså föredrar att bo mer isolerat.

Utmaningar i enskildheten

Naturligtvis för en sådan livsstil med sig vissa fördelar. Det finns som sagt inte några grannar att störa. Samtidigt har man verkligen inte heller några grannar – skulle något hända så är man rätt ensam därute i vildmarken.
Visst går det att ringa in hjälp men det tar ett tag.
Man får helt enkelt räkna mer med sig själv, och dem man bor med i hushållet. Visst kan det finnas en styrka i det. Frihet är trots allt bara frihet, med alla risker och fördelar som det innebär.

image

Bor man avlägset får man också tänka på mycket som man inte behöver fundera över i staden. Ofta kan det vara långt till kommunalt vatten och man får ha en egen vattenkälla och kika på lösningar som privata avloppsanläggningar i det mindre formatet
Tekniken har trots allt kommit långt nu och det går att finna lösningar som är väl beprövade. Dessa har inte bara motstått tidens tand utan även utvecklats till att inte längre behöva kemiska komponenter.

Om detta med att bo enskilt och isolerat är något för dig finns det bara ett sätt att ta reda på – prova. Att bara ta en vandring en bit från motorvägar och städer är ett första steg. 
Nästa gång tar du med dig tältet och ser hur du klarar dig under några dagar. Märker du att du dras till upplevelsen kan det vara dags att spana in en liten stuga någonstans i vildmarken.