Behandlingshem Skåne

En ny värld väntar för dig som vågar läka

En ny värld väntar för dig som vågar läka

Det vi vägrar konfrontera kommer alltid tillbaka. Kanske kommer det i en annan form från gång till gång, men om vi inte möter de konflikter som vi bär på så kommer det alltid att upprepas.

Saken är att många av oss är dåligt rustade för att hantera oss själva. Våra känslor och tankar kan ofta överrumpla oss och få oss att känna oss vilsna.

Hitta vägen fram ur ditt inre

Tyvärr lär inte skolan riktigt ut kanske den allra viktigaste lektionen här i livet: Vilka vi är och hur vi utvecklas. Vi vet inte att bara för att en tanke dyker upp i huvudet, eller för att vi känner en viss känsla, så behöver den inte stämma. Istället kan det bara vara just en tanke eller känsla, inte mer med det.

Vi lär oss inte att släppa taget om dessa och bara låta dem flyta vidare.

Vi lär oss inte heller att handskas med dem trauman som vi bär omkring på. Istället ligger dessa i det dolda och påverkar oss. De får oss att agera på ett visst sätt. Ofta försöker vi fly undan från dem. Vi söker oss till saker som kan distrahera oss från det jobbiga saker som väller upp inom oss.

Detta kan ibland leda till att vi tar till substanser eller beteenden som får oss att temporärt känna oss bättre.
Det kan handla om allt från socker till droger.

Behöver du hjälp kan du enkelt kontakta https://www.rehabcentersteget.se/ som erbjuder öppen vård. Det innebär att du kan fortsätta arbeta eller studera och samtidigt få en behandling som hjälper dig framåt. För det är vår födslorätt att må bra och känna oss värdefulla. Kanske påminns vi inte tillräckligt mycket om det när vi växer upp. Ibland påminns vi till och med om det motsatta.

Att ta itu med detta är en lång men djupt belönande resa.