säkerhetsdörrar

Byt till säkerhetsdörr för skydd mot brand, inbrott och ljud

Byt till säkerhetsdörr för skydd mot brand, inbrott och ljud

editorial

Bor man i lägenhet får man nästan räkna med att stå ut med både ljud och lukter från grannarna. Det är inte alltid roligt dock, om någon granne får för sig att spela hög musik klockan 7 på en sovmorgon, eller har pratsamma vänner över på middag som innan de ska gå gärna hänger kvar i trapphuset för att prata lite klockan 3 på natten. Inte heller är det särskilt behagligt när den vitlökstokiga grannens matlagningsodörer sprider sig i hela trapphuset och ända in i ens egen lägenhet. Det går att skydda sig mot detta dock, och lindra de negativa aspekterna av att bo i lägenhetshus med grannar som inte alltid har vanor som man uppskattar. Att byta ut sin gamla ytterdörr mot en säkerhetsdörr kan hjälpa mycket.

Att installera en säkerhetsdörr har flera fördelar 

Att installera en säkerhetsdörr förvandlar hemmet till en lugn och tyst oas, samtidigt som det också skyddar mot oönskade lukter som kan sprida sig från trapphus eller andra lägenheter. På det sättet behöver man knappt märka av att man bor i samma byggnad som en massa andra människor. Förutom att skydda mot ljud och lukter så ger en säkerhetsdörr också skydd mot inbrott och brand. Skyddet mot inbrott kanske är den mest kända fördelen med en säkerhetsdörr. Många inbrottstjuvar bemödar sig inte ens med att försöka bryta upp en säkerhetsdörr. 

 

image

Olika modeller av säkerhetsdörrar 

När man väljer säkerhetsdörr finns det många olika modeller att välja mellan. Det finns den stilrena standarddörren, ståldörr för gemensamma utrymmen och dörr som passar till pardörrar samt flera andra. Börjar man titta runt lite så kan man se att det finns ett stort utbud av säkerhetsdörrar, som uppfyller kraven för en säkerhetsdörr. Utifrån behov kan man sedan få hjälp med en skräddarsydd lösning för att uppnå just det som man är ute efter.