altandörrar

Altandörrar för nya och gamla hus

Altandörrar för nya och gamla hus

Solen kikar fram allt oftare och temperaturen stiger lite mer för varje vecka. Snart står våren i fullblom och önskan att spendera så mycket tid som möjligt utomhus ökar. Har man ett hus med en härlig trädgård vill man förmodligen spendera så mycket tid man bara kan där. Då vill man också enkelt ha tillgång till den sköna utomhus miljön, vilket man kan få genom att installera en altandörr, om man inte redan har det. Att köpa en altandörr kan kräva lite eftertanke, vilka behov finns och vad passar in på huset? Det finns olika modeller och material att välja mellan så genom att lägga lite tid på att tänka igenom vad man önskar så kan man hitta den perfekta altandörren.

En altandörr med skjutparti släpper in väldigt mycket ljus och sparar även yta då man inte har en dörr som öppnas inåt eller utåt och därmed behöver ha plats för det. Det finns inte heller någon risk att dörren blåser igen om man vill hålla öppet under varma sommardagar. Ett skjutparti är dessutom bredare än en klassisk altandörr. Nackdelen kan vara om man har ett äldre hus med en gammal bevarad fasad, då kan ett skjutparti sticka ut eftersom det ger en modern känsla vilket kan förstöra harmonin på husets yta. En mer klassisk altandörr passar oftast bättre vid ett sådant tillfälle, för att få den extra bredden kan man installera en dubbel altandörr eller pardörr. De ger ofta ett mer rustikt intryck och är väldigt estetiskt tilltalande. 

Ett företag som har ett brett sortiment av altandörrar och fönster är SparFönster. Alla SparFönsters altandörrar har bra pris samt omfattas av 10 års fabriksgaranti och är CE-märkta. Eftersom många föredrar att välja en dörr till altanen som harmoniserar med husets karaktär kan man hos oss Sparfönster bland annat välja mellan impregnerad furu och plast, eller varför inte en fönsterdörr i aluminium.