kemtvätt

Kemtvätt räddar fläcken på tröjan

Kemtvätt räddar fläcken på tröjan

Du har klätt upp dig i dina finaste kläder. Kanske är det en sprillans ny klänning, skjorta eller en mäktig kostym som gått i arv i generationer och som bara tas fram vid särskilda tillfällen. Du växer enormt i stolthet i den här utstyrseln och nästan flyger fram av självkänsla på väg till festen.  

Det är varmt ute. En glass hinner du med innan du måste vidare. Du beställer favoritsmaken – choklad. När du ska ta första tuggan händer det som inte får hända. En stadsduva flaxar till precis bredvid dig. Du rycker till och spiller den bruna chokladglassen rakt över kläderna. 

“Åh nej!” tänker du. Detta innebär katastrof. Alla vet hur svårt chokladfläckar är att få bort. Nu finns bara en lösning och den stavas “kemtvätt”. Kemtvättar kan man alltid lita på i situationer som denna.  

Tvättar akut och på rutin 

Det finns mer än choklad som kan kräva en kemtvätt att få bort. Fettfläckar, olja, rödvin och mycket mer. Olyckor händer så lätt. Hunden välter ned ett glas rödvin från soffbordet på den vita soffan. Skjortan får en stor oljefläck när du skulle hämta bilen på verkstaden. Man kan lätt förstöra favoritkläderna om man inte gör rätt val efter olyckan.  

Tack vare kemtvättar slipper man slita sig blodig med metoder som ändå inte fungerar. Typ försöka få bort fläckar med galltvål eller tvättmedel som inte håller vad de lovar. Då återstår det ingenting annat än gå över till någon som faktiskt är proffs på det där med att tvätta.  

Men det behöver inte vara med panik i bröstet som man vänder sig till en kemtvätt. Det måste inte vara för att man har fått en chokladfläck på tröjan som inte får bli fläckig. Det kan helt enkelt vara för att man tycker att de allmänt gör ett förbaskat bra jobb med att få kläderna rena.